14.8.08

OL, netTV og Kaffeine

Jeg har anskaffet et indstikskort til min PC. Det er en såkaldt DVB-T-tuner, med hvilken man kan hente digitalt TV ned fra luften.

Whoaaa! Det' godt nok snedigt! Efter at ha' bakset lidt med moduler og firmware til kortet - som naturligvis skal køre under Linux - fik jeg via TV-applikationen Kaffeine scannet frekvensbåndet for stationer. Der var fire. Fint nok. Der var osse tekst-tv. Og EPG!!! Det er en fin oversigt over hvad der kommer i den nærmeste fremtid, komplet med brødtekster til programtitler, tidsinfo og hvadharviher.
Og Kaffeine kan uden videre sættes til at optage det. Kanon!

Det sad jeg så og legede lidt med. Og så faldt jeg over en 'Broadcast'-knap... Det viser sig at Kaffeine kan distribuere en datastrøm til LAN, som indeholder ikke alene det billede der vises på skærmen, men faktisk samtlige fire TV-kanaler! Og hvis jeg sender strømmen til 239.255.255.1, fungerer det som multicasting!!! På klient-maskiner starter man så VLC op og be'r den samle multicast-data til førnævnte adresse op - og vupti har man et billede.
Og man har en fin lille menu hvor man kan vælge hvilken kanal man vil se...

Så nu kan jeg altså sende OL i Beijing via LAN til samtlige netværkets klienter på een gang - uden at stresse server-maskinen. Og tre andre kanaler - samtidig. Via eet eneste tuner-kort.

Ja. Jeg kan godt se at der aktivitet på netværket. Og hva' så? Hvis jeg bruger 20 mbit af båndbredden, er der rigeligt tilbage - selv til wlan-klienterne.

Smart. Begrebet 'IP-TV' får pludselig helt ny mening.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

I wish not agree on it. I regard as warm-hearted post. Particularly the designation attracted me to review the intact story.

Anonym sagde ...

Amiable dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.